Bouwfilosofie

Home  /  Bouwfilosofie

Filosofie

IMG_8055-450x299Onze producten en de achterliggende filosofie brengen we onder de naam Slimbouw op de markt. De naam slim is tweeledig. Enerzijds is slim bouwen zoals het woord het zegt slim (intelligent, wijs). Anderzijds staat slim (het engelse woord) voor lean (slank). De Lean-filosofie is inmiddels een beproefde manier om tegen een bedrijfsproces aan te kijken en deze continu te verbeteren. Lean gaat uit van een heldere basisdefinitie: Alle activiteiten binnen een organisatie die rechtstreeks bijdragen aan dat waar de klant voor betaalt is waarde, al het overige is verspilling. De uitdaging ligt nu hierbij om iedereen binnen de organisatie actief bij te laten dragen aan enerzijds het vergroten van waarde en anderzijds het terugdringen van verspilling.

Een succesvolle introductie van Lean kent twee pijlers: Continue verbetering en respect voor mensen. Lean behelst namelijk veel meer dan efficiënte bedrijfsprocessen, het is een mensgerichte filosofie die de mensen op de werkvloer – waar de waarde gecreëerd wordt – centraal stelt en hen integraal onderdeel maakt van het proces van continue verbetering.

Lean Bouwen

Vanuit onze jarenlange ervaring binnen de bouw in Suriname passen wij de Lean principes toe op de Surinaamse bouwprojecten van ons aanneembedrijf. Het enthousiasme van onze klanten en de forse verbeteringen die we met relatief kleine inspanningen realiseren, onderstrepen onze overtuiging dat Lean bouwen een grote belofte inhoudt voor een nieuwe manier van bouwen en samenwerken waar we in Suriname al jaren op zitten te wachten!  Wij willen de producten én de filosofie ter beschikking stellen aan andere bedrijven via Slimbouw.

Vanuit deze filosofie werkt Slimbouw alleen met gecertificeerde professionals. Moet uw huis geschilderd worden, dan wordt dit gedaan door een professionele schilder, één die zich hier uitsluitend mee bezig houdt. Alleen op deze wijze kan Slimbouw de topkwaliteit leveren die we beloven.

Totaalbenadering van de bouw

Het Lean bouwen van een huis of een project vergt een totaal andere benadering. De bouw van een huis is onderverdeelt in verschillende fase’s. In elke fase is een grote of kleinere winst te halen. Al deze verbeteringen dragen bij tot een goedkoper en beter product. Deze benadering dragen wij uit met onze producten, tijdens onze trainingen en in onze adviestrajecten.  Tot op heden hebben we de volgende producten ontwikkeld:

 • Fundatiesysteem;
 • Standaard Dakconstructie van verzinkt staal;
 • Voor binnenwanden systeemwanden met slagvaste beplating;
 • Alle pleisterwerk uitgevoerd met pleisterprofielen.

Nieuwerwets bouwen

Het bouwen van een nieuwe woning is complex en vergt veel investering. De meeste mensen zullen dit maar één keer in hun leven doen. Neem daarom geen risico en huur Slimbouw in. Slimbouw is gespecialiseerd in het sleutelklaar opleveren van laagbouw en hoogbouw woningen en kantoren.  Hiervoor hebben wij een betrouwbaar en innovatief concept ontwikkeld.

Wat kunt u van Slimbouw verwachten:

 • Beter voor minder:
  Slimbouw investeert veel in kennis en machines om zo beter te kunnen bouwen tegen de scherpste prijs.
 • Binnen budget:
  Na goed overleg geven we van te voren aan welk budget nodig is.
 • Snel en binnen tijdsbestek:
  Door gebruik te maken van de laatste technieken bouwen we sneller. 
Van tevoren overleggen wij met u wanneer de woning wordt opgeleverd. Slimbouw vindt het belangrijk dat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Geïnteresseerd in samenwerking?

Indien u overtuigd bent en met ons in zee wilt gaan dan starten we met een inventariserend gesprek, plan deze vandaag nog. Samen met u bespreken we uw wensen, nemen we de bouwtekeningen door en bespreken wat het gewenste afwerkniveau moet zijn. Wanneer wij samen de bouwplannen en het afwerkniveau hebben bepaald maken wij voor u een offerte. Een gedetailleerde offerte met een aanneemovereenkomst waarbij elke kostenpost volledig is uitgewerkt. Nadat deze overeenkomst is gesloten bouwen wij in een korte periode uw droomhuis. Voor ons is de zaak pas afgerond als de overdracht en oplevering naar wens heeft plaats gevonden.