SlimBOUW stappen

Home  /  SlimBOUW stappen

img00285-20110910-1420sm1-460x299

Slimbouw werkt met de SlimBOUW-stappen. Een bewezen formule om van elk bouwproject een succes te maken. Veel problematiek in Suriname ontstaat door de vele ‘bouwploegen’ die zich een aannemersbedrijf noemen. Dit zijn vaak bouwploegen met weinig materiaalkennis en kennis over bouwvolgorde. Door toepassing van traditionele bouwtechnieken ontstaan vaak snel zaken welke gerepareerd dienen te worden, met alle kosten van dien. Slimbouw gelooft dat voorkomen altijd beter is dan genezen. Dit komt terug in de volgende oplossingen:

1. De beste materiaalkeuze

Het productaanbod van zowel de winkel als de bouwtak zijn afgestemd op de veeleisende tropische omstandigheden waar Suriname mee te maken heeft. Slimbouw heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in het uitbreiden van het productaanbod, volledig afgestemd op de wensen en vereisten van de Surinaamse bouwmarkt.

2. Kennis van uitzet, bouwvolgorde en inspectie

Het bouwen van een woning is een beproefde formule, maar wel één die zich ontwikkelt. Het ontwikkelen van een degelijke constructie voor een woning is een vak. Omdat veel bouwploegen te weinig kennis hebben van constructie pakken ze het traditioneel aan. De kwaliteit en levensduur zijn hier de dupe van. Vaak met als gevolg dat er al snel reparatiewerkzaamheden noodzakelijk zijn. Uiteindelijk gaan er dus meer arbeidsuren in de afwerking zitten met kosten als gevolg.

3. Kennis van planning

Vanuit de jarenlange ervaring van Slimbouw is veel ervaring opgedaan in planning. Simpel gezegd is het voor iemand zonder kennis van de bouwsector lastig in te schatten hoeveel tijd het opmetselen van een muur kost. Slimbouw heeft een uitgebreid inzicht in het tijdsbestek per klus of onderdeel van de bouw. Zo geeft u nooit meer uit dan strikt noodzakelijk.

4. Manier van aanpak

Bij elk onderdeel van de bouw wordt door Slimbouw een specialist betrokken. Dit betekent dat bij tegelzetten een erkend tegelzetter ingeschakeld wordt. Een tegelzetter die niets anders doet dan tegelzetten, hiermee garanderen we uitstekende kwaliteit bij aflevering. Hierin onderscheid Slimbouw zich van de massa.

5. Prijsstelling

Elke stap in het bouwproces wordt gezien als een op zich staand onderdeel. Dit betekent dat er geen fases door elkaar lopen hetgeen zorgt voor een transparantie van het bouwproces. Mocht er onverhoopt besloten worden uit elkaar te gaan, dan is het altijd duidelijk waar uw betalingen gestopt zijn en tot welke stap in het bouwproces u heeft betaald. Dit voorkomt geschillen. De prijzen zijn altijd inclusief materiaal. Slimbouw onderscheidt de volgende stappen:

 1. Inventarisatie
 2. Offerte en contract
 3. Stappenplan
 4. Fundatie
 5. Ruwbouw
 6. Dakconstructie
 7. Pleister
 8. Plafond
 9. Tegelwerk
 10. Scheidingswanden
 11. Afvoer (beerput)
 12. Elektra/water
 13. Schilderen en afwerking
 14. Oplevering

6. Inkoop

Het voordeel is dat Slimbouw verantwoordelijk is voor de gekochte materialen (er worden dus alleen klasse A-materialen gekocht). Doordat er een eigen werkplaats is be- en verwerkt Slimbouw het materiaal in de meest geschikte vorm evt. pre-fab. Dit zorgt voor kostenefficiëntie.

7. Toepassing van beproefde systemen

Systemen die Slimbouw toepast waarbij de bouwtijd, afwerking en duurzaamheid gewaarborgd zijn zijn bijvoorbeeld binnenwandsystemen, dakverankering, dakplaatbevestiging, studs en tracks, verlijmingen, barriers bij fundatie en lichtgewicht constructie. De brede ervaring van de ondernemers achter Slimbouw, in de zowel Nederlandse als Surinaamse bouw, garanderen de werking van deze systemen. Alle factoren zijn aangepast op de Surinaamse omstandigheden; alles van de beste kwaliteit en altijd de nieuwste producten.